View Franchise

Medpoint

Jouw toekomst in de gezondheidszorg

Intro

Welkom bij Medpoint, de toonaangevende speler voor medische co-working in Vlaanderen. Als pionier in onze branche bieden we ondersteuning aan medische professionals om hen te ontzorgen van alle niet-medische verplichtingen.Naast onze eigen vestigingen hebben we ook een uitgebreid netwerk van aangesloten praktijken die gebruikmaken van onze ondersteunende diensten.

Ons succesverhaal is gebouwd op een sterk concept, diepgewortelde kernwaarden en de passie om medische zorg van hoog niveau toegankelijker te maken.

We geven je graag een kijk op onze werking, van onze missie en kernwaarden tot onze toekomstvisie en investeringskansen. We hopen dat dit jou zal inspireren om partner te worden in ons avontuur om de gezondheidszorg in Vlaanderen te transformeren.

Client

Medpoint

Our
locations

Medpoint Sint-Truiden

Tongersesteenweg 100
3800 Sint-Truiden

Medpoint Hasselt

Omgeving Hasselt
3800 Hasselt

Medpoint Sledderlo

Omgeving Sledderlo
3600 Genk

Concept

Missie

Hoewel iedereen het vrijwel eens is over de voordelen van multidisciplinaire samenwerkingen tussen (para)medici blijft het aantal multidisciplinaire groepspraktijken en medische centra in België heel beperkt. Dit voornamelijk omdat het opstarten van dergelijke praktijken of centra geen sinecure is en meestal niet tot de expertise van de arts, specialist of paramedicus behoort.

Medpoint werd als medisch co-working netwerk in het leven geroepen om (para)medici te verenigen en hun te laten genieten van de vruchten van multidisciplinair samenwerken zonder belast te worden met de zorgen die komen kijken bij het uitbouwen en managen van een dergelijke praktijk of centrum. Bij Medpoint geloven we dat door kennis te delen en samen te werken, we de gezondheidszorg naar een hoger niveau tillen.

Visie

Medici verenigen en maximaal ontzorgen van hun niet-medische verplichtingen. Onze visie is om de toonaangevende hub voor medische co-working te zijn in Vlaanderen. 

We trachten dit in eerste plaats te doen door onze (para)medici samen te brengen onder één dak en hun van de nodige faciliteiten te voorzien voor het uitoefenen van hun job. Hiernaast bieden we een aantal ondersteunende diensten aan waardoor onze artsen, specialisten en paramedici zich enerzijds voor 100% kunnen focussen op hun werk en het welzijn van hun patiënten en anderzijds een betere work-life balans kunnen creëren.

Kernwaarden

1 Professionaliteit

Professionaliteit vormt een essentieel element in de strategie van Medpoint. Wij streven naar hoogstaande zorg en dienstverlening door zorgvuldig te selecteren welke disciplines in onze centra werken. Onze kritische benadering bij het samenstellen van ons team waarborgt niet alleen hoge standaarden in de gezondheidszorg, maar versterkt ook het vertrouwen van onze patiënten en partners.

2 Ontzorging

Bij Medpoint staat ontzorging van medici centraal in onze strategie. We begrijpen dat medici dagelijks met uitdagingen en stressvolle situaties te maken hebben. Ons doel is om deze lasten te verlichten door het optimaliseren van processen en persoonlijke ondersteuning te bieden, zodat medici zich kunnen concentreren op wat er echt toe doet: het verlenen van hoogwaardige patiëntenzorg, zonder afleiding of administratieve rompslomp.

3 Innovatie

We blijven investeren in medische technologieën en oplossingen die de praktijkvoering vereenvoudigen en verbeteren.

4 Patiëntbeleving

We creëren een positieve en zorgzame omgeving voor onze patiënten. Onze benadering omvat niet alleen medische professionaliteit, maar ook empathie, respect en transparante communicatie. We streven ernaar om het traject van iedere patiënt bij Medpoint zo comfortabel en geruststellend mogelijk te maken. We werken voortdurend aan het overtreffen van de verwachtingen van onze patiënten, omdat zij het hart vormen van alles wat we doen.

Medpoint staat bekend om zijn moderne en huiselijke sfeer. Onze ruimtes zijn ontworpen om zorgverleners een aangename werkomgeving en patiënten een comfortabele ruimte te bieden. Medpoint staat voor innovatie en kwaliteit.

Onze historiek

2019: Opening Medpoint Sint-Truiden

Medpoint begon als een idee om de gezondheidszorg te verbeteren. In februari 2019 opent de eerste vestiging van Medpoint zich op de Tongersesteenweg in St-Truiden. Een centrum met 12 kabinetten waar de focus ligt op het samenbrengen van een multidisciplinair team en de ontzorging van de (para-)medici.

 
2021: Opening Kinderpraktijk De Regenboog

In november 2021 opent binnen de Medpoint-vestiging in St-Truiden ook Kinderpraktijk De Regenboog. Hiermee wensen we een centrale plek te creëren waar ieder kind en gezin terecht kan voor een brede waaier aan hulpvragen. Het team start met 5 (para-)medici.

 
2022: Opening Esthetisch centrum Essance

In februari 2022 opent binnen Medpoint St-Truiden het esthetisch centrum Essance. Hier kunnen patiënten terecht voor een ruim aanbod aan esthetische behandelingen waaronder botox, fillers, permanente ontharing en plastische chirurgie. Bij aanvang bestaat het team uit 2 esthetische artsen, 2 plastische chirurgen, een specialiste micro haarpigmentatie en een aantal verpleegkundigen.

 
2024: Opening Medpoint Hasselt

In april 2024 is de opening van de tweede vestiging van Medpoint voorzien op de Guffenslaan in Hasselt.

Sinds onze oprichting hebben we talloze (para-)medici geholpen om te groeien dankzij ons netwerk van aangesloten praktijken.

Bij Medpoint staan we niet stil. We plannen verdere uitbreidingen en het creëren van meer samenwerkingsruimtes voor zorgverleners in heel Vlaanderen. We streven ernaar om de referentie te worden voor medische co-working en om de gezondheidszorg te blijven verbeteren.

Investeringskansen

Medpoint biedt verschillende franchise opportuniteiten die variëren afhankelijk van de grootte van de co-workingruimte. We bieden training en ondersteuning op vlak van financieel-, operationeel- en personeelsmanagement om ervoor te zorgen dat je klaar bent om jouw Medpoint-vestiging te leiden. Daarnaast kan je rekenen op een actieve marketingstrategie om onze locaties en diensten te promoteren. 

 

Wil jij?

  • Een positieve impact hebben op de gezondheidszorg in Vlaanderen
  • Deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van medische professionals
  • Met trots jouw eigen Medpoint-vestiging uitbaten
  • Een innovatieve medische co-working beheren van A tot Z

Heb jij?

  • Een passie voor de gezondheidszorg
  • Een ondernemersgeest en de bereidheid om te groeien
  • Financiële middelen om te investeren in een veelbelovend project?

 

Bij Medpoint zoeken we gepassioneerde partners die onze visie delen om medische co-working te bevorderen. Als jij gelooft in onze missie, de waarden die ons leiden en de kansen die voor ons liggen, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen.

Want to
work with us?

Eens vrijblijvend creatief brainstormen?

Wij kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!