Gedetailleerde schaalmodellen

Maquettebouw.

Met de grootste zorg en passie

We bouwen maquettes voor commerciële, residentiële en architecturale doeleinden.

Naast onze expertise in maquettebouw zijn we ook gespecialiseerd in visualisaties. Hierdoor beschikken we over uitgebreide mogelijkheden om uw vastgoedproject op een commercieel aantrekkelijke manier te ondersteunen.

Bovendien houden we rekening met wat voor u echt van belang is, zodat de persoonlijke aanpak behouden blijft.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Contacteer ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Onze specialiteit.

Volumestudies

Maak uw concept zichtbaar met een minimalistische uitwerking.

Gedetailleerde maquette

Getailleerde kleurrijke weergave van uw project.

SMART maquette

Interactieve maquettes om uw verkoop mee te boosten.

Uw maquette in
3D printing

Onze maquettes worden grotendeels gemaakt door middel van 3D printing. De ruwbouw wordt aan de hand van uw .dwg bestanden uitgetekend en 3D geprint.  Dit zorgt ervoor dat elk gebouw tot op 0,1mm nauwkeurig is alsook zeer stevig en duurzaam. Het manuele werk dat je bij klassieke maquettes tegenkomt wordt grotendeels vervangen door high-end 3D prints.

Enkel de afwerking en omgeving van een maquette gebeurt dus manueel. Maar ook hier maken we gebruik van machines zoals lasercutters die net als onze 3D printers tot 0,1mm nauwkeurig kunnen snijden.

Volumestudies.

Een maquette die groeit

Of u nu meedoet aan een wedstrijd, uw concept wil duiden of zelfs meerdere concepten wil duidelijk maken aan een kant, een volumestudie is een makkelijke, goedkope manier om uw doel te bereiken.

Bij volumestudies is de schaal vaak wat kleiner dan bij een verkoopsmaquette. Typisch maken we deze op schaal 1/500. Door de kleinere 3D prints in steriel wit zijn ze ideaal voor conceptvoorstelling.

Modulaire elementen

Door middel van uitneembare eilanden kan u ook verschillende concepten in een bestaande omgeving leggen om de klant of de stedenbouwkundige dienst een duidelijk beeld te geven over de voor en nadelen van elke versie.

Bouwt u een nieuwe bedrijfshal? Heeft u een historische site die u graag aan het grote publiek wil voorstellen? Wil u een openbare aanbesteding van een infrastructuurwerk uitlichten? Dan bent u aan het juiste adres.

Naast solitaire bedrijfshallen en hele commerciele sites hebben we ook ervaring met het visualiseren van infrastructuurwerken en industriele sites.

We kiezen zorgvuldig, samen met u, de juiste schaal om uw project op zijn mooist weer te geven.

Ook indien je bewegende onderdelen in je maquette wenst kunnen we je verder helpen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld roterende of pneumatische delen of componenten van industriele installaties zoals pijpleidingen of staalconstructies.

Hieronder verstaan we maquettes voor gebruik in musea, TV producties, beurzen, … Deze maquettes kunnen in verschillende stijlen of formaten afgewerkt worden rekeninghoudend met specifieke vereisten. Denk hierbij onder meer aan maquettes die vaak verplaatst worden en niet beschadigt mogen worden tijdens transport of maquettes waar kinderen of bezoekers aan kunnen komen.

// Gedetailleerde maquette

Verlichting.

Met verlichting geef je je maquette een groter wow-gehalte. Deze kan op verschillende manieren aangebracht worden. Zo heb je binnenverlichting, maar ook buitenverlichting is mogelijk in de vorm van straatverlichting of tuinverlichting. De verlichting kan aan/uit gezet worden door middel van een simpele schakelaar.

Naast standaard verlichting bieden onze SMART-maquettes ook slimme verlichting aan waarbij je per unit kan zien wat de status is (Te koop – in optie – verkocht). Meer info hierover kan je terugvinden bij onze SMART-maquettes

SMART maquette.

U kan met een SMART maquette eenvoudig de status van elke appartement aangeven door middel van gekleurde LED’s. Een unit die reeds verkocht is kan bijvoorbeeld een rode kleur krijgen. Een unit in optie een oranje en een beschikbare unit een groene kleur. De intensiteit van de kleuren kan aangepast worden naargelang de locatie van de SMART maquette (Kantooromgeving, open lucht, werfkeet, …).

Ook kunnen er willekeurige lichtpatronen gegenereerd worden zodat de maquette echt tot leven komt.

 
 

Naast solitaire bedrijfshallen en hele commerciele sites hebben we ook ervaring met het visualiseren van infrastructuurwerken en industriele sites.

We kiezen zorgvuldig, samen met u, de juiste schaal om uw project op zijn mooist weer te geven.

.

Via de ingebouwde display kan u units filteren op bepaalde criteria (Prijsklasse, aantal slaapkamers, orientatie, …). LED’s van de units die aan de gestelde criteria voldoen gaan vervolgens branden. U kan daarna elke unit apart openen op de display en relevante verkoopinformatie weergeven (Technische info, grondplannen, visualisaties, …).

De display is makkelijk bedienbaar en de verkoopapplicatie kan opgemaakt worden in de eigen huisstijl en met eigen logo.

De SMART maquette kan gekoppeld worden met uw eigen ERP of CRM systeem. Status en commerciele informatie van elke unit wordt zo automatisch mee veranderd. Bijkomende integraties of koppelingen kunnen ook steeds op maat uitgewerkt worden.

Presentatie & bescherming
van uw maquette

Wij leveren uw maquette helemaal afgewerkt af.

Benieuwd naar onze oplossingen rond presentatie en bescherming van uw maquette? 

Vraag je offerte aan

What we need

Een korte beschrijving van jouw wensen

Project adres

Projectplannen indien beschikbaar (PDF of DWG)

foto's van de website indien beschikbaar

een lijst van de toe te passen materialen

Alle andere informatie die jij nuttig acht