In 2015 zetten drie ondernemers met een passie voor 3D en innovatie zich samen achter een nieuw idee. “Hoe kunnen we 3D-printen toegankelijker maken voor KMO’s?” Met dat idee werd Cr3do geboren. Een nieuw verhaal voor oprichters Jens Raskin, Kristof Phillipaerts en Wouter Vandenneucker.

Jens en Wouter sloten zich een maand lang op om een eerste prototype te maken. Daarmee stapten ze naar enkele grote ondernemers en investeerders. Om hun idee te pitchen en te verfijnen. Om het project "Cr3do" sneller volwassen te maken. Met vallen en opstaan hebben ze enorm veel geleerd. De koers van Cr3do werd juist bijgestuurd.

Prijzen

En Cr3do zette koers in de juiste richting. In november won Cr3do [18-28], een wedstrijd om de titel van de meest beloftevolle startup in Limburg. Uit meer dan 200 projecten werden zij verkozen als winnaar door 10 rasechte ondernemers. In januari volgde een selectie voor een grote Europese subsidie. Hun plan om via de cloud 3D-printen toegankelijker te maken voor KMO’s was een echte innovatie. Een maand later volgde er een nieuw succes. Cr3do werd verkozen als Student Startup of the Year, een award van TechStartupDay. Cr3do was de meest beloftevolle startup van het land, met een student die mee aan het roer stond van dit groeiende verhaal.

Die erkenning was het resultaat van hard werk. Cr3do bleef ook daarna niet stilzitten. Ze hebben alles ingezet op de ontwikkeling van hun online platform en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor hun klanten. Ze keken ook verder dan enkel 3D-printen. Nu zet Cr3do nog sterker in op de afwerking en alle zaken rond 3D-printen. Virtuele tours, renders, digitale tekeningen, ook dat komt er allemaal bij.

Met de oplossingen die uit heel dit traject zijn ontstaan, staat Cr3do vandaag haar klanten ten dienste. Om steeds sneller, beter en kwalitatiever aan de eisen van klanten te voldoen. Hun team van 8 personen werkt elke dag samen om die service nog beter te maken.

Cr3do zoekt dan ook permanent naar talent om dit team te versterken. Met als doel om jouw project nog beter en nog sneller naar een hoger niveau tillen. Wil jij ontdekken hoe Cr3do jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen? Dan zitten wij graag eens met jou samen.

Corda Campus

Een hoogwaardig technologisch product ontwikkelen, dat doe je niet alleen. Daarom kiest Cr3do bewust voor Corda Campus als uitvalsbasis. De toonaangevende tech campus in het centrum van de Euregio die garant staat voor sterke synergieën en kruisbestuiving, de uitgelezen plek om Cr3do te ontwikkelen.